«Η Κύπρος μιλά» (“Cyprus speaks”)

Η Κύπρος είναι μια πολύγλωσση χώρα και αυτό το επιβεβαιώνουμε καθημερινά γύρω μας με τα σημάδια που βλέπουμε και τους ήχους που ακούμε. Ας αναδείξουμε λοιπόν την πραγματικότητα του πλούσιου πολυγλωσσικού και πολιτισμικού τοπίου στο νησί μας προσπαθώντας να την αποτυπώσουμε και να την καταγράψουμε ζωντανά!

Στα πλαίσια των εορτασμών για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών (26 Σεπτεμβρίου), η Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο διοργανώνουν διαγωνισμό σύντομου βίντεο (μέγιστης διάρκειας 2 λεπτών) στο Facebook με θέμα «Η Κύπρος μιλά» (“Cyprus speaks”) με ημερομηνία έναρξης 26 Σεπτεμβρίου.

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε όλους τους ευρωπαίους πολίτες ηλικίας μεταξύ 18 και 35 ετών που διαμένουν στην Κύπρο. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια βιντεοκάμερα ή κινητό με δυνατότητα εγγραφής βίντεο, όρεξη, καλές ιδέες και δημιουργικότητα!

Τα άτομα που θα έχουν τις καλύτερες συμμετοχές στον διαγωνισμό θα κερδίσουν 4ήμερο ταξίδι στις Βρυξέλλες αρχές Δεκεμβρίου, όπου θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, μεταξύ άλλων και τη Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – τη μεγαλύτερη μεταφραστική υπηρεσία στον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και στη σελίδα της Αντιπροσωπείας στο Facebook.