ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2013 -ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΕΡΑΣ: Λάρνακα είναι η δική σου κίνηση!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου) με το σύνθημα «Καθαρός Αέρας». Για τη Λάρνακα, το σύνθημα ήταν «Λάρνακα, είναι η δική σου κίνηση!».

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της βδομάδας, περιελάμβαναν κλείσιμο δρόμων στο Αστικό Εμπορικό Κέντρο της Λάρνακας, δραστηριότητες με παιδιά, παραστάσεις στις πλατείες, ενημέρωση στα σχολεία από τους αρμόδιους λειτουργούς του Δήμου Λάρνακας, ξενάγηση στην πόλη με εναλλακτικές μορφές κινητικότητας, ποδηλατοδρομίες, δωρεάν πρωινές διαδρομές με τα αστικά λεωφορεία, εξερεύνηση των πολιτιστικών σημείων τη πόλης περπατώντας κ.ά. . Επίσης, το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Larnaca, συγχρηματοδότησε μαζί με τον Δήμο Λάρνακας ένας video-film animation, το οποίο παροτρύνει τους πολίτες στις εναλλακτικές μορφές κινητικότητας.

 SEPT2013_2   SEPT2013_3

SEPT2013_4   SEPT2013_1

«Ενημερωτική Ημερίδα για την Ψηφιακή Στρατηγική με έμφαση στον τομέα της εργασίας και της ανάπτυξης των ψηφιακών δεξιοτήτων»

Τα Κέντρα Πληροφόρησης Europe Direct Λάρνακας και Europe Direct Λεμεσού, πραγματοποίησαν στις 26 Σεπτεμβρίου 2013 Ενημερωτική Ημερίδα για την Ψηφιακή Στρατηγική με έμφαση στον τομέα της εργασίας και της ανάπτυξης των ψηφιακών δεξιοτήτων, στο Υπαίθριο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Παραδοσιακών Επαγγελμάτων στην Δερύνεια. Η εκδήλωση άρχισε στις 7:30 μμ. και ολοκληρώθηκε στις 9:30 μμ.

Θεματικές:

  1. Παρουσίαση του Ψηφιακού Πρωταθλητή στην Κύπρο και ο ρόλος του στην εξεύρεση εργασίας, μέσα από την ανάπτυξη και χρήση των τεχνολογιών των πληροφοριών και των επικοινωνιών, καθώς και την απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων -Νίκος Αργύρης, Λειτουργός Ηλεκτρονικής Επικοινωνίας, Γραφείο Ψηφιακού Πρωταθλητή στην Κύπρο.
  2. Παρουσίαση των Κέντρων Πληροφόρησης Europe Direct -Γιώργος Νικόλα, Λειτουργός Europe Direct Λεμεσού.
  3. Εξεύρεση Θέσεων Εργασίας στην Ε.Ε. -Μυρτώ Κατσούρη, Λειτουργός Πληροφόρησης και Ενημέρωσης Europe Direct Λάρνακας.