Γιόρτασε τα 35χρονα του Erasmus+ μαζί μας 

Γιόρτασε τα 35χρονα του Erasmus+ μαζί μας

Έλα να σε γνωρίσουμε, αλλά και για να μάθεις ποιά θα είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος, να ενημερωθείς για τις δράσεις του και πως το πρόγραμμα συμβάλλει στην δημιουργία μιας πιο βιώσιμης, πράσινης, ψηφιακής και συμπεριληπτικής κοινωνίας.

Αν ενδιαφέρεσαι για ακόμα περισσότερες πληροφορίες τότε μην χάσεις τις 2 πιο κάτω παρουσιάσεις:

  1. Το μέλλον της εργασίας, στην Κύπρο και Ευρώπη – Ομιλήτρια: Χριστίνα Αχιλλέως, Επικεφαλής Erasmus+ GrantXpert Consulting
  2. Μια ενδοσκόπηση σχετικά με τις προτεραιότητες του Εrasmus+ και τον τρόπο με το οποίο αντικατοπτρίζουν την εργασία του μέλλοντος –  Ομιλήτρια: Γιώτα Μουρέττου, Co-Founder, Επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης, Citizens in Power

 

Ημερομηνία: 14/10/2022

 

Ώρα προσέλευσης: 17:00 – 20:00

Στα decks θα είναι ο Pete Zandia (XL Music)

 

Χώρος εκδήλωσης: Πολυδύναμος Πολυχώρος Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης Δήμου Λάρνακας, Φανερωμένης 62, 6025 Λάρνακα

 

Διοργανωτές εκδήλωσης (LOGOS: Δήμος Λάρνακας, Δήμος Λιβαδίων, GrantXpert Consulting, Citizens in Power, ΙΔΕΠ, ERASMUS+

ΟΛΗ Η ΛΑΡΝΑΚΑ ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΙ!

Την Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί, στη Πλατεία Ευρώπης, σας περιμένουμε για τη καθιερωμένη μας ετήσια ποδηλασία στα πλαίσια της Ευρωπαικής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της έντιμης Προέδρου της Βουλής κ. Αννίτας Δημητρίου.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο 24620993.

 

Διαδικτυακή συζήτηση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022

Το EUROPE DIRECT Δήμου Λάρνακας, σας προσκαλεί σε διαδικτυακή συζήτηση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022

21 Σεπτεμβρίου
18:00 – 19:30

Ομιλητές:

Δρ. Χρύσανθος Σαββίδης, Προϊστάμενος Κλάδου Ποιότητας Αέρα και Στρατηγικού Σχεδιασμού, Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας-‘’Η οδική κυκλοφορία και η επίδραση της στα επίπεδα της ποιότητας αέρα μιας μικρής πόλης’’.

Συμεών Στυλιανού, Συνιδρυτής της Start-up εταιρείας Able Book-‘Ablebook App – Μία καινοτόμα εφαρμογή παροχής πληροφοριών γύρω από την προσβασιμότητα’’.

Συντονισμός: Μυρτώ Κατσούρη
Μπορείς να συμμετέχεις στη συζήτηση και να εκφράσεις τα δικά σου ερωτήματα στέλνοντας μηνύματα στο Facebook κατά τη διάρκεια της συζήτησης

 

Συντονιστείτε στο
https://www.facebook.com/eudirectlarnaca

@larnakamunicipality

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ-ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, 7 ΜΑΙΟΥ 2022

Πρόγραμμα:
16:00, Χαιρετισμός από το Αντιδήμαρχο Λάρνακας κ. Ιάσωνα Ιασωνίδη και Εγκαίνια της έκθεσης Re:Waste exhibition (Περίπτερο 14) της Πρεσβείας της Σουηδίας με τον Αξιότιμο Πρέσβη της Σουηδίας κ. Mr. Anders Hagelberg.

Περίπτερο 1-ΙΔΕΠ, Προβολή των Προγραμμάτων Erasmus+. European Solidarity Corps.
Περίπτερο 2-ΟΝΕΚ, Γενική ενημέρωση για τα προγράμματα του, θα εκδίδεται επί τόπου Κάρτα Νέων, θα παρέχονται συμβουλευτικές υπηρεσίες από τους συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού του ΟΝΕΚ και παράλληλα θα γίνονται διαδραστικά εργαστήρια με εξοπλισμό του Προγράμματος Youth Makerspace Larnaka. Η κινητή Μονάδα του ΟΝΕΚ, Mobile Makerspace, θα βρίσκεται επίσης στον χώρο, στην οποία οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν τον τεχνολογικό εξοπλισμό και να βιώσουν την εμπειρία του Virtual Reality μέσω του σχετικού εξοπλισμού Oculus. Το Youth Makerspace θα δημιουργήσει επίσης photo booth με τον εξοπλισμό του (green screen) όπου θα μπορούν οι νέοι να βγάζουν φωτογραφίες με διαφορετικά backgrounds και props τα οποία θα κατασκευαστούν ειδικά για το σκοπό αυτό στο laser cutter του προγράμματος Youth Makerspace Larnaka. Τέλος, το ΚΕΠΛΗ Λάρνακας θα πραγματοποιήσει επίσης στο περίπτερο ένα μικρό διαγωνισμό γνώσεων για την Ε.Ε και τον ΟΝΕΚ και θα πραγματοποιήσει κλήρωση για την ανάδειξη του νικητή.
Περίπτερο 3-Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας, Δράσεις για παιδιά και νέους-Διαδραστικός πίνακας όπου παιδιά και νέοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τις τέχνες και θα μοιραστούν τις δικές τους καλλιτεχνικές και πολιτιστικές πρώτες εμπειρίες.
Περίπτερο 9-Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, Διαδραστικό Παιχνίδι και ενημέρωση για δράσεις για τους νέους.
Περίπτερο 10-Επαρχιακή Εφορεία Προσκόπων, Παρουσίαση της Προσκοπικής Μεθόδου και των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals) που εφαρμόζονται μέσο της άτυπης εκπαίδευσης και του προγράμματος μας. Παρουσίαση του εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς που προσφέρει ο Προσκοπισμός. Κατασκευές μικρής και μεγάλης κλίμακας, ενημέρωση.

16:00-20:00- (Περίπτερο 19), Λύκειο Αγίου Γεωργίου: «Το εργασιακό μας μέλλον ως Ευρωπαίοι πολίτες: ορίζοντες, ευκαιρίες και απαιτούμενες δεξιότητες»- Επαγγέλματα που καταργούνται, επαγγέλματα με αυξημένη ζήτηση, δεξιότητες που οι νέοι χρειάζονται για να εργοδοτηθούν, καθώς και διαθέσιμες πλατφόρμες ενημέρωσης για απασχόληση, συγγραφή βιογραφικού σημειώματος κλπ.).

16:30-19:40- (Περίπτερα 7 και 8) θα πραγματοποιούνται τα πιο κάτω εργαστήρια από τη Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης:
1. Βιωματικό εργαστήρι: «Με την εκπαίδευση πετάμε». Το Εργαστήρι έχει σχεδιαστεί από τη Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής εκπαίδευσης και Κατάρτισης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου και εφαρμόζεται από το 2019 με μεγάλη επιτυχία. Περιλαμβάνει σχεδίαση με επαγγελματικό λογισμικό τρισδιάστατης σχεδίασης (Solid works), τρισδιάστατη εκτύπωση σε 3D Printer, κανόνες πτήσης, προγραμματισμό και πτήση Drones.
Ώρες
5:30-6:30 μ.μ.
8:00-9:00 μ.μ.
2. Παρουσίαση: «Έξυπνο κράνος» Ασφαλής οδήγηση με μοτοσικλέτα
Με μια αυτοματοποιημένη και καινοτόμα κατασκευή στέλνουμε μηνύματα ΖΩΗΣ με το «Έξυπνο κράνος» που υπενθυμίζει στον μοτοσικλετιστή να οδηγεί με ασφάλεια, αφού η μηχανή δε λειτουργεί εάν ο οδηγός δεν έχει φορέσει το κράνος του ή εάν το βγάλει την ώρα που οδηγεί το όχημα. Αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση ενίσχυσης της ασφάλειας για τους αναβάτες μηχανών, ένα έξυπνο σύστημα επικοινωνίας κράνους-μηχανής και μηχανής με οικείους σε περίπτωση επείγουσας κατάστασης.
Ώρες 4:30-4:50 μ.μ., 7:00-7:20 μ.μ.,7:20-7:40 μ.μ.

17:00-18:00, (Περίπτερο 6) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ. Στο περίπτερο θα γίνετε σύντομη παρουσίαση του Nomoplatform από το OXYGONO καθώς και των ευρύτερων εργασιών λειτουργίας της Βουλής, με επίκεντρο ευρωπαϊκές δράσεις του κοινοβουλίου καθώς και θέματα νεολαίας.

18:00-20:00, (Περίπτερο 12) «Γαλάζια Ανάπτυξη και Θέσεις Εργασίας» από το CMMI.
18:00 Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα
1. 18:00 Παιδική Χορωδία του Δήμου Λάρνακας (20’)
2. 18:30 Μουσικό Σχολείο Λάρνακας (20’)
3. 19:30- Οι μαθητές της ΤΕΣΕΚ Λάρνακας θα μας τραγουδήσουν το “EUROPE UNITED”. Θα ακολουθήσει η χορωδία του σχολείου.

LIVE LINK με τον MIX FM από τις 16:00-18:00
Live Stream από το StudentLife

Επιπρόσθετα, σε όλα τα Περίπτερα θα υπάρχει ενημέρωση για δράσεις, προγράμματα.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιείται δειγματοληψία από το Καραϊσκάκιο ίδρυμα. Ο δότης θα πρέπει να είναι 18-45 ετών, μόνιμος κάτοικος Κύπρου και να είναι καλά στη υγεία του (αποκλείονται σοβαρές παθήσεις όπως καρκίνος, καρδιοπάθειες, διαβήτης τύπου Ι, μολυσματικές ασθένειες και αυτοάνοσα νοσήματα). Όσοι έχουν ήδη εγγραφεί δεν χρειάζεται να ξαναδώσουν δείγμα.

4ο Career Academy -“Launching your future”

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου συνδιοργανώνει με το Europe Direct Larnaca και τον Δήμο Λάρνακας το 4ο Career Academy, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Μαρτίου 2022 στη Λάρνακα. Οι εργασίες του Career Academy θα διεξαχθούν στον Νέο Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας (πρώην κοινοτικό γήπεδο).
Στους συμμετέχοντες που δεν διαμένουν στη Λάρνακα θα προσφερθεί δωρεάν διαμονή σε μονόκλινα δωμάτια στο ξενοδοχείο Mikes Kanarium City Hotel (https://mikeskanariumhotel.com/), το οποίο βρίσκεται απέναντι από τον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης.
Η συμμετοχή στο Career Academy είναι δωρεάν και είναι δεσμευτική και οι συμμετέχοντες πρέπει να παρακολουθήσουν όλο το πρόγραμμα εργασιών. Σε όλους τους συμμετέχοντες παρακολουθήσουν και τις δυο μέρες των εργασιών του Career Academy δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και συμπεριλαμβάνει τη διαμονή όσων συμμετεχόντων δεν διαμένουν στη Λάρνακα. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα προσφερθεί διατροφή (δείπνο στις 18/03 & μεσημεριανό στις 19/03).
Όλες οι εργασίες του Career Academy θα γίνουν στην ελληνική γλώσσα.
Προσαρμοζόμενοι στις νέες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία του COVID-19 κατά τη διάρκεια του διημέρου θα τηρούνται όλα τα μέτρα για αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως αυτά ορίζονται από τα σχετικά Υγειονομικά Πρωτόκολλα του αρμόδιου Υπουργείου.
Για περισσότερες πληροφορίες συμμετοχής αποτείνεστε στον παγκύπριο αριθμό 8000 2757 ή στο 24822580.
Πρόγραμμα
4ο Career Academy “Launching your future”, 18-19 Μαρτίου 2022
Κατεβάστε το πρόγραμμα και τη Δήλωση Συμμετοχής 4ο Career Academy “Launching your future”, 18-19 Μαρτίου 2022 – Kepli (onek.org.cy)https://kepli.onek.org.cy/4o-career-academy-launch-your-future-18-19-martiou-2022/?fbclid=IwAR3lHeqUDYTNcNdReby0XvO0NkEOdq_IQG21RNjY4VWFDmat5glCBQGI27I#av-tab-section-1-2-link

«Εκπαίδευση Ενηλίκων: Επαγγελµατική Αποκατάσταση, Ανέλιξη, Προσωπική Ανάπτυξη»

To EUROPE DIRECT Larnaca και η ∆ιεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελµατικής
Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (∆ΜΤΕΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισµού,
Αθλητισµού και Νεολαίας, σας προσκαλούν σε ∆ιαδικτυακή Ηµερίδα µε θέµα:
«Εκπαίδευση Ενηλίκων: Επαγγελµατική Αποκατάσταση,
Ανέλιξη, Προσωπική Ανάπτυξη».

Πρόγραµµα:
17:30-17:45 Χαιρετισµός από την Κα Μυρτώ Κατσούρη, ∆ιευθύντρια EUROPE DIRECT Larnaca
17:45-18:05 Οµιλία από τη ∆ρα Νικολέττα Ιωάννου, Λειτουργός Γραφείου Ευρωπαικών και ∆ιεθνών Υποθέσεων, ∆ία Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων «Προγράµµατα και Πρωτοβουλίες που προωθούν την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Κύπρο»
18:05-18:25 Χαιρετισµός από τον ∆ρα Ηλία Μαρκάτζιη, ∆ιευθυντή ΜΤΕΕΚ, Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισµού, Αθλητισµού και Νεολαίας.«Τα Προγράµµατα Ενηλίκων που προσφέρονται από τη ∆ΜΤΕΕΚ και η διασύνδεσή τους µε την αγορά εργασίας αλλά και την προσωπική ανάπτυξη»
18:25-19:00 Παρουσίαση Καλών Πρακτικών από απόφοιτους/ες των ΜΙΕΕΚ.
19:00-19:30 Υποβολή και απάντηση ερωτηµάτων από τους/τις συµµετέχοντες/ουσες

Τετάρτη 1η ∆εκεµβρίου
Ώρα: 17:30-19:00

https://www.facebook.com/eudirectlarnaca
https://www.facebook.com/CyMoecDmteek
https://www.facebook.com/larnakamunicipality

ΗΜΕΡΙΔΑ «UPSKILLING – Προετοιμάσου σωστά για την αγορά εργασίας» 27 Νοεμβρίου 2021, 09:30-13:30

Πως φτιάχνω ένα σωστό βιογραφικό σημείωμα; Πως χτίζω το προσωπικό μου brand; Πως βελτιώνω την προσωπική μου επικοινωνία;
Έλα στην ημερίδα που διοργανώνουν τα Κέντρα Πληροφόρησης Νέων Κύπρου – Cyprus Youth Information Centres σε συνεργασία με το EUROPE DIRECT Larnaca και απέκτησε τις δεξιότητες που θα σε βοηθήσουν να προετοιμαστείς καλύτερα για την αγορά εργασίας.
👉https://bit.ly/3wYj5Yr
#YouthInfo
EUROPE DIRECT Larnaca
Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου / Youth Board of Cyprus

Πως φτιάχνω ένα σωστό βιογραφικό σημείωμα; Πως χτίζω το προσωπικό μου brand; Πως βελτιώνω την προσωπική μου επικοινωνία;
Έλα στην ημερίδα που διοργανώνουν τα Κέντρα Πληροφόρησης Νέων Κύπρου – Cyprus Youth Information Centres σε συνεργασία με το EUROPE DIRECT Larnaca και απέκτησε τις δεξιότητες που θα σε βοηθήσουν να προετοιμαστείς καλύτερα για την αγορά εργασίας.
👉https://bit.ly/3wYj5Yr
#YouthInfo
EUROPE DIRECT Larnaca
Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου / Youth Board of Cyprus

ΗΜΕΡΙΔΑ
«UPSKILLING – Προετοιμάσου σωστά για την αγορά εργασίας»
27 Νοεμβρίου 2021,
09:30-13:30

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Λάρνακας

09:15-09:30 Εγγραφές

09:30 –10:30 «Ετοιμάζοντας ένα σωστά δομημένο βιογραφικό σημείωμα»

Το βιογραφικό είναι η πρώτη επαφή με τον εργοδότη, στον οποίο απευθύνεται κανείς για να διεκδικήσει μια θέση εργασίας. Αποτελεί το έναυσμα για να σε καλέσουν σε μια συνέντευξη πρόσληψης και, εφόσον αυτή είναι επιτυχημένη, τότε είναι πιθανό να σου προτείνουν κάποια θέση. Στο συγκεκριμένο εργαστήρι θα δοθούν συμβουλές και πληροφορίες για τη δημιουργία ενός σωστού βιογραφικού.

Εισηγήτρια:
Κ. Στάλω Γιουτανή, Σύμβουλος Υπηρεσίας Καθοδήγησης Καριέρας, ΟΝΕΚ

10:30-10:45 Διάλειμμα

10:45-12:00 «Δεξιότητες στην επικοινωνία ως το κλειδί για την επιτυχία»

Εισηγήτρια:
Δρ. Ανθή Αυλωνίτη, Λέκτορας Σχολής “Business & Management” του πανεπιστημίου UCLan Cyprus
12:00 – 13:30 «You are your Brand»
Το Προσωπικό Σχέδιο Επωνυμίας του Solopreneur είναι ο βασικός οδηγός για το πώς να προωθήσετε τον εαυτό σας και την καριέρα σας ως επωνυμία. Αποκαλύπτει όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για το πώς παρουσιάζεστε σε πιθανούς πελάτες, πελάτες και οποιονδήποτε άλλο είναι απαραίτητο για την καριέρα σας.
Το Personal branding είναι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που σας οδηγεί στο μονοπάτι να πληρώνεστε όσο αξίζετε. Και είναι κρίσιμο για την καλλιέργεια μιας επιτυχημένης καριέρας.
Εισηγήτρια:
κ. Έλενα Ανδρέου, SEO Specialist; Branding Strategist; CEO & Founder at Go Digital Globally

«Διάσκεψη για το Μέλλον της ΕΕ: Τι θέλουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως Κοινωνία των Πολιτών».

To EUROPE DIRECT Larnaca και το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, διοργανώνουν ανοικτή συζήτηση με θέμα «Διάσκεψη για το Μέλλον της ΕΕ: Τι θέλουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως Κοινωνία των Πολιτών». Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 στο Αμφιθέατρο 1 του Πανεπιστημίου από τις 11 π.μ. μέχρι τη 1 μμ. και θα μεταδίδεται ζωντανά από το www.facebook.com/eudirectlarnaca και το https://www.facebook.com/larnakamunicipality.
Η Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης αποτελείται από μια σειρά διαλόγων και συζητήσεων με τη συμμετοχή πολιτών, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες από όλη την Ευρώπη να μοιραστούν τις ιδέες τους και να συμβάλουν στη διαμόρφωση του κοινού μας μέλλοντος.
Η Διάσκεψη είναι η πρώτη αυτού του είδους και αποτελεί μείζονα έκφραση διαβούλευσης και συμμετοχής σε δημοκρατικές διαδικασίες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Εδράζεται σε απόψεις και συζητήσεις που πηγάζουν από πολίτες, οι οποίες δίνουν την ευκαιρία σε άτομα από όλη την Ευρώπη να ανταλλάσσουν απόψεις και να συμβάλουν στην κοινή διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης του μέλλοντος.
Η εκδήλωση θα επικεντρωθεί σε τρεις σημαντικές θεματικές:
1.Κλιματική Αλλαγή και Περιβάλλον: Ανοίγοντας τον δρόμο για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.
2.ΕΕ και ο κόσμος: Η στρατηγική αυτονομία της ΕΕ μέσα από την κοινή ασφάλεια και άμυνα.
3.Ισχυρότερη οικονομία, κοινωνική δικαιοσύνη και θέσεις εργασίας.

Στο πάνελ θα συμμετέχουν ο Ευρωβουλευτής της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών κ. Κώστας Μαυρίδης, ο οποίος είναι μέλος της αντιπροσωπείας τους Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Διάσκεψη για το Μέλλον της ΕΕ, η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο κ. Μυρτώ Ζαμπάρτα και ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο κ. Ανδρέας Κεττής.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα.
Εγγραφές θα γίνονται στο email [email protected]
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το EUROPE DIRECT Larnaca στο τηλέφωνο: 24 620 993
Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να προσκομίσουν SafePass και να φορούν προστατευτική μάσκα.
https://conferience.com/eventPage/UCLan2

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Μπορείς να συμμετέχεις στη συζήτηση και να εκφράσεις τα δικά σου ερωτήματα στέλνοντας μήνυμα στο Facebook κατά τη διάρκεια της συζήτησης.#TheFutureIsYours

«ΣΧΕΔΙΟ ΧΟΡΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ Ή/ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ»

To EUROPE DIRECT Larnaca και το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, σας προσκαλούν σε ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση αναφορικά με το «ΣΧΕΔΙΟ ΧΟΡΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ Ή/ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ»

Το σχέδιο στοχεύει στη στήριξη νέων αλλά και υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μεταποίησης και εμπορίας γεωργικών προϊόντων, εξαιρουμένων, όπως και σε προηγούμενα σχέδια, προϊόντων αλιείας, υδατοκαλλιέργειας, οίνου και ξυδιού. Το ποσό, πάντως, που θα χρησιμοποιηθεί για εφαρμογή του νέου σχεδίου, και συγκεκριμένα τα 25 εκατ. ευρώ, καταδεικνύει τη σημασία που δίδεται στη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων, λαμβάνοντας υπόψη ότι από το 2004 έως σήμερα για τον ίδιο σκοπό δόθηκαν 46 εκατ. ευρώ και επωφελήθηκαν 433 επιχειρήσεις. Στόχος, πάντως, είναι τα πέντε εκατ. ευρώ του νέου σχεδίου να διατεθούν σε πολύ μικρές επιχειρήσεις και τα υπόλοιπα 20 εκατ. ευρώ σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Η ανοικτή ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 από τις 10:30 μέχρι τη 11:30 π.μ. και θα μεταδίδεται ζωντανά από το
www.facebook.com/eudirectlarnaca και το https://www.facebook.com/larnakamunicipality.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το EUROPE DIRECT Larnaca στο τηλέφωνο: 24 620 993