ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Εκπαιδευτικά Εργαστήρια Απασχόλησης για Νέους στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας

Ολοκληρώθηκαν σήμερα, 18 Νοεμβρίου 2015, με μεγάλη επιτυχία, τα εκπαιδευτικά εργαστήρια απασχόλησης για νέους, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης. Τα εργαστήρια είχαν ως στόχο να ενισχύσουν οι νέοι τις δυνατότητές τους στην αγορά εργασίας και διοργανώθηκαν από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας και το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Συνολικά, διοργανώθηκαν τρία εκπαιδευτικά εργαστήρια, τα οποία επικεντρώνονταν στην ενδυνάμωση των βασικών δεξιοτήτων εργασίας, στην ενίσχυση του επιχειρηματικού τρόπου σκέψης -ώστε να γνωρίζουν οι νέοι πως πρέπει να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση (Start-up)- και στην ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων και της ψηφιακής επιχειρηματικότητας. Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν για προγράμματα απασχόλησης στην Κύπρο αλλά και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 18 Νοεμβρίου 2015