Οι 10 πιο περιζήτητες επαγγελματικές δεξιότητες για το 2017

Σήμερα με τις τεχνολογικές εξελίξεις να τρέχουν, οι απαιτήσεις των εργοδοτών έχουν μεταβληθεί και ξεπερνούν κατά πολύ την κατοχή ενός απλού πτυχίου, μεταπτυχιακού, ακόμα και διδακτορικού.
 
Πλέον σημασία έχουν οι πολλαπλές και πολυεπίπεδες δεξιότητες, όπως επιβεβαιώνει και η έρευνα του LinkedIn, η οποία βασίστηκε πάνω σε δισεκατομμύρια δεδομένα χρηστών της.
 
Η έρευνα του κοινωνικού δικτύου LinkedIn, είχε ως σκοπό να ανακαλύψει τι ψάχνουν ακριβώς οι εργαζόμενοι σε επαγγελματικό επίπεδο, τι ζητάνε οι εργοδότες και τι είναι αυτά που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις κερδίζοντας μια θέση εργασίας, σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον.
 
Μέσα από την έρευνα του το LinkedIn, ανακάλυψε μεταξύ άλλων και τις 10 πιο περιζήτητες δεξιότητες που θα επικρατήσουν μέσα στο 2017, και θα αποτελέσουν το «gold pass» για την θέση εργασίας που επιθυμείς.
 
«Παρόλο που υπάρχει μεγάλη κινητικότητα μέσα στους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο σε αιτήσεις εργασίας, γνωρίζουμε ότι οι εταιρείες δεν προσλαμβάνουν κόσμο μέχρι τον Ιανουάριο», λέει η ειδική σε θέματα καριέρας της LinkedIn Catherine Fisher.  «Παρότι κάποιες δεξιότητες αχρηστεύονται κάθε δύο χρόνια, τα στοιχεία μάς έδειξαν πώς οι δεξιότητες σε θέματα τεχνολογίας θα εξακολουθήσουν να είναι απαραίτητες για τα επόμενα χρόνια, σε όλες τις εταιρείες, σε όλο τον κόσμο.
 
Αν λοιπόν επιθυμείς να γίνεις πιο «εμπορικός» και ελκυστικός στην αγορά εργασίας, τότε καλύτερα να αποκτήσεις μερικές από τις πιο κάτω δεξιότητες. 
 
1. Cloud και Distributed Computing
 
2. Στατιστικές αναλύσεις και εξόρυξη δεδομένων
 
3. Σχεδιασμός σελίδων, αρχιτεκτονική διαδικτύου και ανάπτυξη framework
 
4. Γνώσεις middleware και integration λογισμικού
 
5. Σχεδιασμός αλληλεπίδρασης με τον χρήστη
 
6. Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών
 
7. Mobile Development
 
8. Παρουσίαση Δεδομένων
 
9. SEO/SEM Marketing
 
10. Συστήματα και Διαχείρισης Αποθήκευσης
 
Εντούτοις η Fisher ξεκαθάρισε πώς σε παγκόσμιο αλλά και σε τοπικό επίπεδο, υπάρχουν διάφορα trends που διαμορφώνονται ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε χώρας και εταιρείας.
 
Πηγή: city.sigmalive