ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ-ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, 7 ΜΑΙΟΥ 2022

Πρόγραμμα:
16:00, Χαιρετισμός από το Αντιδήμαρχο Λάρνακας κ. Ιάσωνα Ιασωνίδη και Εγκαίνια της έκθεσης Re:Waste exhibition (Περίπτερο 14) της Πρεσβείας της Σουηδίας με τον Αξιότιμο Πρέσβη της Σουηδίας κ. Mr. Anders Hagelberg.

Περίπτερο 1-ΙΔΕΠ, Προβολή των Προγραμμάτων Erasmus+. European Solidarity Corps.
Περίπτερο 2-ΟΝΕΚ, Γενική ενημέρωση για τα προγράμματα του, θα εκδίδεται επί τόπου Κάρτα Νέων, θα παρέχονται συμβουλευτικές υπηρεσίες από τους συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού του ΟΝΕΚ και παράλληλα θα γίνονται διαδραστικά εργαστήρια με εξοπλισμό του Προγράμματος Youth Makerspace Larnaka. Η κινητή Μονάδα του ΟΝΕΚ, Mobile Makerspace, θα βρίσκεται επίσης στον χώρο, στην οποία οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν τον τεχνολογικό εξοπλισμό και να βιώσουν την εμπειρία του Virtual Reality μέσω του σχετικού εξοπλισμού Oculus. Το Youth Makerspace θα δημιουργήσει επίσης photo booth με τον εξοπλισμό του (green screen) όπου θα μπορούν οι νέοι να βγάζουν φωτογραφίες με διαφορετικά backgrounds και props τα οποία θα κατασκευαστούν ειδικά για το σκοπό αυτό στο laser cutter του προγράμματος Youth Makerspace Larnaka. Τέλος, το ΚΕΠΛΗ Λάρνακας θα πραγματοποιήσει επίσης στο περίπτερο ένα μικρό διαγωνισμό γνώσεων για την Ε.Ε και τον ΟΝΕΚ και θα πραγματοποιήσει κλήρωση για την ανάδειξη του νικητή.
Περίπτερο 3-Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας, Δράσεις για παιδιά και νέους-Διαδραστικός πίνακας όπου παιδιά και νέοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τις τέχνες και θα μοιραστούν τις δικές τους καλλιτεχνικές και πολιτιστικές πρώτες εμπειρίες.
Περίπτερο 9-Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, Διαδραστικό Παιχνίδι και ενημέρωση για δράσεις για τους νέους.
Περίπτερο 10-Επαρχιακή Εφορεία Προσκόπων, Παρουσίαση της Προσκοπικής Μεθόδου και των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals) που εφαρμόζονται μέσο της άτυπης εκπαίδευσης και του προγράμματος μας. Παρουσίαση του εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς που προσφέρει ο Προσκοπισμός. Κατασκευές μικρής και μεγάλης κλίμακας, ενημέρωση.

16:00-20:00- (Περίπτερο 19), Λύκειο Αγίου Γεωργίου: «Το εργασιακό μας μέλλον ως Ευρωπαίοι πολίτες: ορίζοντες, ευκαιρίες και απαιτούμενες δεξιότητες»- Επαγγέλματα που καταργούνται, επαγγέλματα με αυξημένη ζήτηση, δεξιότητες που οι νέοι χρειάζονται για να εργοδοτηθούν, καθώς και διαθέσιμες πλατφόρμες ενημέρωσης για απασχόληση, συγγραφή βιογραφικού σημειώματος κλπ.).

16:30-19:40- (Περίπτερα 7 και 8) θα πραγματοποιούνται τα πιο κάτω εργαστήρια από τη Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης:
1. Βιωματικό εργαστήρι: «Με την εκπαίδευση πετάμε». Το Εργαστήρι έχει σχεδιαστεί από τη Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής εκπαίδευσης και Κατάρτισης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου και εφαρμόζεται από το 2019 με μεγάλη επιτυχία. Περιλαμβάνει σχεδίαση με επαγγελματικό λογισμικό τρισδιάστατης σχεδίασης (Solid works), τρισδιάστατη εκτύπωση σε 3D Printer, κανόνες πτήσης, προγραμματισμό και πτήση Drones.
Ώρες
5:30-6:30 μ.μ.
8:00-9:00 μ.μ.
2. Παρουσίαση: «Έξυπνο κράνος» Ασφαλής οδήγηση με μοτοσικλέτα
Με μια αυτοματοποιημένη και καινοτόμα κατασκευή στέλνουμε μηνύματα ΖΩΗΣ με το «Έξυπνο κράνος» που υπενθυμίζει στον μοτοσικλετιστή να οδηγεί με ασφάλεια, αφού η μηχανή δε λειτουργεί εάν ο οδηγός δεν έχει φορέσει το κράνος του ή εάν το βγάλει την ώρα που οδηγεί το όχημα. Αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση ενίσχυσης της ασφάλειας για τους αναβάτες μηχανών, ένα έξυπνο σύστημα επικοινωνίας κράνους-μηχανής και μηχανής με οικείους σε περίπτωση επείγουσας κατάστασης.
Ώρες 4:30-4:50 μ.μ., 7:00-7:20 μ.μ.,7:20-7:40 μ.μ.

17:00-18:00, (Περίπτερο 6) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ. Στο περίπτερο θα γίνετε σύντομη παρουσίαση του Nomoplatform από το OXYGONO καθώς και των ευρύτερων εργασιών λειτουργίας της Βουλής, με επίκεντρο ευρωπαϊκές δράσεις του κοινοβουλίου καθώς και θέματα νεολαίας.

18:00-20:00, (Περίπτερο 12) «Γαλάζια Ανάπτυξη και Θέσεις Εργασίας» από το CMMI.
18:00 Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα
1. 18:00 Παιδική Χορωδία του Δήμου Λάρνακας (20’)
2. 18:30 Μουσικό Σχολείο Λάρνακας (20’)
3. 19:30- Οι μαθητές της ΤΕΣΕΚ Λάρνακας θα μας τραγουδήσουν το “EUROPE UNITED”. Θα ακολουθήσει η χορωδία του σχολείου.

LIVE LINK με τον MIX FM από τις 16:00-18:00
Live Stream από το StudentLife

Επιπρόσθετα, σε όλα τα Περίπτερα θα υπάρχει ενημέρωση για δράσεις, προγράμματα.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιείται δειγματοληψία από το Καραϊσκάκιο ίδρυμα. Ο δότης θα πρέπει να είναι 18-45 ετών, μόνιμος κάτοικος Κύπρου και να είναι καλά στη υγεία του (αποκλείονται σοβαρές παθήσεις όπως καρκίνος, καρδιοπάθειες, διαβήτης τύπου Ι, μολυσματικές ασθένειες και αυτοάνοσα νοσήματα). Όσοι έχουν ήδη εγγραφεί δεν χρειάζεται να ξαναδώσουν δείγμα.