Πρόγραμμα υποτροφιών για άνεργες γυναίκες, απόφοιτες πανεπιστημίου

Ανοιχτή πρόσκληση για 12 υποτροφίες. Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 19 Μαρτίου 2017
Η ΕΥ Κύπρου και η οργάνωση AIPFE Cyprus-Γυναίκες της Ευρώπης ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο την επανεισαγωγή στην Κύπρο της επιτυχημένης ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Women Fit for Business (WF4B) Cyprus.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα υποτροφιών, το οποίο απευθύνεται σε άνεργες απόφοιτες πανεπιστημίου κάτω των 35 ετών. Η συνεργασία φιλοδοξεί να ενθαρρύνει, να παρακινήσει και να δημιουργήσει ευκαιρίες δικτύωσης για τις 12 συμμετέχουσες μέσω προγραμμάτων κατάρτισης, τα οποία θα τους δώσουν τις δεξιότητες εκείνες που θα τις βοηθήσουν στην αναζήτηση εργασίας.
Οι δώδεκα επιτυχούσες υποψήφιες, θα συμμετέχουν σε μια σειρά εκπαιδευτικών διαλέξεων συνολικής διάρκειας 60 ωρών, σε μια περίοδο 9 μηνών, οι οποίες συνεπάγονται κατάρτιση, καθοδήγηση και δικτύωση. Οι διαλέξεις κατάρτισης θα γίνονται στα αγγλικά. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Απρίλιο και θα διαρκέσει μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2017. Θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στα οποία περιλαμβάνονται η αξιολόγηση της προσωπικότητας, των δεξιοτήτων και της ικανότητας αναζήτησης εργασίας των συμμετεχουσών, εργαστήρια επαγγελματικής ανάπτυξης, ενδυνάμωση μέσω ολιστικής προσέγγισης στο μάνατζμεντ (centered management), πρακτική άσκηση κλπ.
Οι εθελοντές-εκπαιδευτές, μέντορες και συντονιστές περιλαμβάνουν τους: Χαράλαμπο Κωνσταντίνου, Επικεφαλής του Τμήματος Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΕΥ Κύπρου· Πέτρο Λαζάρου, The Founders Institute· Δρ. Αλεξία Παναγιώτου, Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου· Avi Peeri, Diplomat Cyprus· Δέσποινα Θεοδοσίου, Tototheo Group/ Διεθνής Οργανισμός Γυναικών στον τομέα της Ναυτιλίας και του Εμπορίου, και Αχιλλέα Κουκκίδη, κλινικό ψυχολόγο.
Η έναρξη του WF4B συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women’s Day – IWD) στις 8 Μαρτίου και η ΕΥ είναι για άλλη μια φορά υπερήφανος χορηγός της διεθνούς εκστρατείας της IWD, με κεντρικό μήνυμα για φέτος #BeBoldForChange.
Contact [email protected] for further information or to submit your application.