ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2019

Ο Δήμος Λάρνακας κέρδισε το πρώτο βραβείο παγκύπρια για τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε και για τη συμμετοχή του στην Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο (22 Σεπτεμβρίου 2019), στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου 2019, και ώρα 7.30 μ.μ. στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας. Τις βραβεύσεις θα τελέσουν η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Βασιλική Αναστασιάδου, η Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Ιωάννα Παναγιώτου και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφοριακών και Χώρων Στάθμευσης του Δήμου Λευκωσίας κ. Χρύσανθος Φάκας.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.
Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Το κεντρικό θέμα που τέθηκε φέτος είναι «Περπατήστε μαζί μας» και ο βασικός στόχος ήταν και είναι να παροτρύνουμε τους πολίτες να χρησιμοποιούν λιγότερο τα αυτοκίνητα τους και να περπατούν περισσότερο.

Ο Δήμος Λάρνακας θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, όπου μέσα από τη λειτουργία του Κέντρου Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας, οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται δωρεάν για σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις της ΕΕ.

Επίσης, ιδιαίτερες ευχαριστίες για τη συνεργασία στις φετινές δράσεις προς τον μη κυβερνητικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό OXYGONO, το Café Scientifique και το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 27 Σεπτεμβρίου 2019